Първият въпрос, който задават много родители е, дали е възможно детето да научи чуждия език, ако не се намира в съответна езикова среда?

Много хора мислят, че потапянето в езикова среда може да стане единствено и само в държава, където се говори езикът. Това със сигурност е идеалният вариант. В нашия случай това може да стане само, ако се преместим да живеем в друга държава. Засега оставаме тукJ

Опитайте се да създадете изкуствена езикова среда вкъщи, макар и в ограничен обем. Тя трябва да е комфортна и приятна за вас и вашето дете.

Днес, например,  можете да запознаете вашето дете с новия език!

Пуснете му детска песничка на чужд език. Усмихнете се, когато започне песента. Покажете, че това което звучи много ви харесва. Припявайте и танцувайте с вашето дете. Радвайте се! Първата среща с чуждия език трябва да бъде много приятна и емоционална.

Ако детето ви е по-голямо, на 3г. например, може да му обясните, че това е немски или английски език, че е много хубаво човек да говори на различни езици. Ако е по-малко, просто се веселете!

Най-важното на този етап е да затвърдите вашето положително отношение към езика.

Ако сте безразличен към езика или имате по-скоро негативно отношение към него, оставете занятия с вашето дете на друг човек.